Recepten van en voor Deurlopers

Pindasoep van 47.82
 
Ingrediënten:
 
1 ui
Olijfolie
Knoflook
1 eetlepel tomatenpuree
1 theelepel sambal
75 gr. Pandan rijst
175 gr. Pindakaas
2 tabletten groentebouillon
1 eetlepel honing
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel zoete ketjap
3 takjes verse koriander
 
Bereiding:
 
Snipper de ui en fruit deze in een soep- of braad pan in wat olie. Knijp er 2 tenen knoflook boven uit, voeg de tomatenpuree en de sambal toe en fruit het samen 4 min.  Schep de rijst erbij en bak dit al omscheppend glazig. Roer en1 literwater bij en laat de rijst in 12 min. gaar worden. Roer dan de pindakaas erbij, verkruimel er 2 bouillion tabletten bij en breng de soep al roerend, zachtjes weer tot tegen de kook aan zodat de pindakaas oplost. Is de soep te dik, voeg dan nog wat warm water toe. Laat het net niet aan de kook komen.
Breng de soep op smaak met wat zout en peper, 1 eetlepel honing, 1 eetlepel citroensap en 1 eetlepel ketjap. Knip de 3 takjes koriander fijn en roer dit van het vuur af bij de soep.
Serveren met kroepoek.
 
Variaties:
Met meer groenten, zoals prei, paprika en mais.
Met plakjes komkommer en garnalen.
Met taugé
 
 
Exotische fruitsalade van 47.82
 
Ingrediënten:
 
1 stengel citroengras
2 theelepels geraspte gemberwortel
1 theelepel suiker
1 dl. Kokosmelk
1 rijpe mango
Witte druiven
1 peer
Citroensap
2 kiwi’s
2 eetlepels geraspte kokos
 
Bereiding:
Hak het witte gedeelte van het citroengras in stukjes en leg dat in de kokosmelk met de geraspte gember en de suiker. Breng dit langzaam aan de kook en laat 15 min. Zachtjes trekken. Zeef de kokosmelk en laat afkoelen. Maak het fruit schoon en snij het in stukken of plakken. Besprenkel de peer met wat citroensap en leg het in een schaal. Giet vlak voor het serveren de geurige kokosmelk erover en bestrooi de fruitsalade met de geraspte kokos.
 
 
 
Mariken’s Pastaparty
 
Tagliatelle met spinazie
 
Ingrediënten voor 4 personen:
 
Tagliatelle 375gr
1 ui
1 teentje knoflook
3 el olijfolie
400 gr rundvleesreepjes
2 zakken spinazie a 300gr
Crème fraiche
Zongedroogde tomaten op olie
pijnboompitten geroosterd
 
Bereidingswijze:
 
Tagliatelle volgens gebruiksaanwijzing koken.
Ui en knoflook pellen en snipperen.
Zongedroogde tomaten in stukjes snijden
Olijfolie verhitten. Ui en knoflook fruiten. Rundvleesreepjes toevoegen en roerbakken tot het gaar is. Spinazie bijvoegen, zodra het geslonken is kunnen de zongedroogde tomaten en de crème fraiche er door geschept worden.
De tagliatelle in een schaal scheppen en het spinaziemengsel er op scheppen. Als laatste strooi je de pijnboompitten over de pasta.