Home » wedstrijdverslagen 2012 » Veurloopje

Veurloopje

 

Veurloopje op zaterdag 8 dec voor de  O O DenneboomRun tweede kerstdag.
Om 13.45 uur kwamen de Deurlopers het clubhuis binnen druppelen. Na een kopje koffie begonnen wij aan de circa 10 km Run. Na zo'n 2 km kwamen we aan bij Kerstbomen Boerderij Horstink, waar ze ook appels e.d. verkopen.
Wij werden verwacht want midden in de kerstboomgaard, stond een hout kachel aan, waar wij ons heerlijk aan konden verwarmen.
Door een nog te maken gat in de heg aan het einde van de kerstboomgaard, werd de route vervolgd door een weiland. Hierna liepen we het erf op van onze eerste boer.
Via zijn erf kwamen we bij Deurlopers favoriete pitstop: Bierbrouwerij Rodenburg. Na de 'bierweg' staken we de weg over en liepen we over een zandpad, welke nu bedekt was met een laagje sneeuw. We kwamen uit bij een 'Poolse' forellenvijver. Na een rondje om de vijver liepen we door naar de volgende Farm. Hier werden we opgewacht door zo'n 20 jagers, die aangaven, vandaag niet op oranje gekleurde hazen te schieten. Na een Bols opwarmertje, aangeboden door een jager, vervolgden wij onze weg over de (sneeuw)dijk.
Na zo'n 10 km kwamen we voldaan over de finish. We zijn het er allemaal over eens, dat na de Montferlandrun, Dit de mooiste Run is van de Achterhoek!!