Home » wedstrijdverslagen 2012 » Jutbergloop

JUTBERGLOOP 11 februari 2012

Ongeveer 125 hardlopers trotseerden zaterdagochtend 11 februari 2012 de vrieskou om 3, 6 of 9 kilometer hard te lopen tijdens de 36e editie van de Jutbergloop. Atletiekvereniging Gelre had een vernieuwd parcours uitgezet achter Vakantiedorp de Jutberg tussen Dieren en Laag-Soeren.

Met zo’n acht graden onder nul toch best fris, maar gelukkig hadden de 5 deelnemende Deurlopers hun nieuwe run-jack van de sponsor aan. Een fantastisch mooi, knal-oranje, lichtgewicht en winddicht jasje, dat veel bekijks trok bij de organisatie en collega lopers. Helaas was onze sponsor zelf op zakenreis in Spanje, dus de vuurdoop voor haar komt nog.

Zou alleen Suzie aan de wedstrijd meedoen? Pep-talk voor de start

 

Om 10.00 uur startten we vlak bij het restaurant van de Jutberg voor onze wedstrijd van 9 km. Het begin van de tocht is lastig; een door zwijnen omgeploegd bospad dat door de vorst keihard bevroren is. Oppassen geblazen en uitkijken dat je niet door je enkels klapt of nog erger, een smak maakt.

Smalle paadjes, soms glibberige stukken en boomstronken zorgen voor extra uitdaging. De tocht wordt een ware survival, vooral omdat het vaak niet duidelijk is waar je heen moet. Later blijkt de voorfietser een lekke band te hebben gehad en is er verzuimd om te zeggen dat de 9 km lopers eerst de aanwijzingen voor de 3 en daarna voor de 6 km moeten volgen. Dit zorgt ervoor dat Ans ongeveer halverwege een foute afslag neemt en dan al bij de finish uitkomt. Balen. Ook de andere Deurlopers weten soms niet of ze links of rechts moeten. Op de bordjes staat wel AV Gelre, maar onbekend blijft vaak of je op de 3 – 6 of 9 km route zit. Beetje jammer. Het mooie parcours door het Nationaal Park de Veluwezoom gaat zo voor een groot deel aan ons voorbij, omdat we niet weten of we goed lopen.

Altijd voorop en maar bikkelen Pas op: poortje ! Hier nog keurig met z'n drieen

Ook de gelopen tijden kloppen door de foute afslagen en gelopen afstanden (volgens Daphne's Map my Run 10,1 km) niet meer (plus dat sommigen van ons vergeten om bij de finish het jasje open te doen, zodat het startnummer zichtbaar wordt; we zijn er zo zuinig op dat we er geen gaatjes in willen prikken!).

Na een lekker bakje warme erwtensoep nemen we samen de wedstrijd nog even door en komen we tot dezelfde conclusie. Het is een mooie maar vrij pittige ronde met veel vals plat en gemene bultjes en waar we geen enkele meter asfalt hebben gezien. En als ze het de volgende keer niet beter gaan aangeven, komen we niet meer terug :-)

Oh ja: nog het vermelden waard: Daphne liep met Suzie als haas, een hele mooie tijd in haar eerste 10 km wedstrijd binnen het uur in 58.55. Klasse !

De overwinning op de Koninginneafstand over 9 km ging bij de dames naar Sandra Hunting uit Drempt in een tijd van 42.35. Bij de heren ging Patrick Weijers uit Rheden in een tijd van 32.42 als eerste over de finish. Overige uitslagen: 6 km gewonnen door Tom Eggink (heren) en Sietske van der Meer (dames), de 3 km werd gewonnen door Jesse Jeunink (heren) en Hannah Spee (dames).

 

Jutbergloop

Foto's van de Jutbergloop 11 februari 2012.
De foto's zijn gemaakt door Eric Beatse, hiervoor onze dank.
Onderaan de pagina kun je bij navigatie doorklikken naar de volgende pagina's met nog meer foto's.