Home » wedstrijdverslagen 2012 » Rondje Millingen

Rondje Millingen

 
 
Ja, ondanks de ontberingen tijdens de Arnhemse Bergrace op vrijdagavond, niet alleen vanwege de loop maar vooral door de afterparty en een familiefeestje op zaterdagavond, waren er toch weer Deurlopers van de partij bij het Rondje Millingen op zondagmiddag.
 
Daphne, Daan en ik verzamelden ons rond 11.00 uur in het Huiskamercafé Oortjeshekken voor een opwarmertje en lekkere cappuccino. Dan samen op weg naar Millingen aan de Rijn, waar loopgroep Ooijpolder het zesde Rondje Millingen organiseert. Een hardloopevenement met kinderrondes en een ronde van vijf en een van tien kilometer. Deze 10 kilometer loopt grotendeels door het natuurgebied de Millingerwaard en mede daardoor is deze afstand beperkt tot maximaal 200 hardlopers. De limiet werd gehaald dus na-inschrijving was niet meer mogelijk.
 
Cappuccino en tactiekbespreking bij Oortjeshekken
 
In hotel Millings Centrum halen we onze startnummers en deze zijn voorzien van een weg-werpchip aan de achterkant: handig ! We twijfelen nog even of we toch niet beter aan de 500 meter of 5 km kunnen meedoen gezien de kater en vermoeidheid, maar blijken toch bikkels en gaan keurig in de rij voor de 10. Daarna natuurlijk ook nog weer in de rij voor de wc’s maar dat is vaste prik voor elke loop !
 
Klaar voor de start
 
Het is koud en er staat een flinke noordoostenwind die de gevoelstemperatuur nog verder doet zakken. Na het startschot om 13.05 uur gaan we eerst de Rijndijk op en bij de Pannerdense Kop splitst de rivier zich op en volgen we verder de Waaldijk. Het is ploeteren tegen de wind in de eerste kilometers. Verder dwars door het prachtige natuurgebied waar Daantje enthousiast begroet wordt door een Schotse hooglander: Mooeooe. Als Daphne en ik iets later passeren, kijken ze niet op of om. Heel apart.
 
Na 6 kilometer komen we voorbij Kekerdom en ligt in de verte Millingen, maar die laatste kilometers zijn opnieuw zwaar met flinke wind. Op de dijk zie ik soms de felle oranje jacks van Daan en Daphne en als we de Rijndijk weer verlaten, kan ik nog aanzetten voor de laatste eindsprint. Pffffff ……. Net binnen het uur. Niet slecht onder deze omstandigheden.
 
Daantje wordt 25ste in 55.15 (net voor Doortje Kroes uit Steenderen), Daphne 38ste in 58.08 en ik 47ste in 59.44.
 
Conclusie: mooie tocht, goed georganiseerd en zeker een kanshebber om volgend jaar weer te programmeren in de Deurlopers agenda. Vooral ook verzamelen bij Oortjeshekken in Ooij is een aanrader.
 
Ans