Safarirun

Zondag 22 januari was het dan zo ver.
De Safariloop in Arnhem, rondom Burgers Zoo op landgoed Schaarsbergen.
Een crossloop door het bos met in totaal een hoogte verschil van 35 meter om te overbruggen. Volgens de organisatie een pittig rondje van 5 km.
47.82 was samen met Nina erg goed op tijd. Ze waren al om 9.45 aanwezig. Er was weer eens verkeerd op de klok gekeken.
Lid A en D waren er keurig om kwart voor 11.
Lid J was met het hele gezin maar net op tijd. Na drie rondjes met de auto op de parkeerplaats en een wandeling de verkeerde kant op, waren ze 2 minuten voor tijd bij de start. De nummers moesten nog opgespeld worden toen het startschot al had geklonken.
Nina, Bente, Noa en Tijmen startten hun Pandaloop in de stromende regen als laatste. Een rondje van 800 meter. Ze kwamen zeker niet als laatsten binnen. Op het modderige parcours bleken ze nog flink wat mede lopers te hebben in gehaald. Nog voor dat wij er erg in hadden, kwamen de deurlopertjes in de dop ons alweer voorbij gerend. Nina en Bente voorop, op de voet gevolgd door Tijmen. Noa liep, met Jurgen als nummer-drager achteraan in het groepje. Dat bleek toch een goede zet, want alleen de tijd van Noa kwam in de boeken: zij liep een tijd van 5.17 minuten. Een buitengewoon sterke prestatie van alle junior Deurlopers. Petje af, zeker in deze moeilijke omstandigheden. Allemaal hebben ze hun medaille verdiend!
 
 
Ondertussen arriveerden ook Jacq en Rob. Bleek ze vorige week tijdens haar verjaardagsloop heel goed in vorm, maar helaas pech deze zondag. Jacq had namelijk zaterdag flink haar knie gestoten, waardoor er een flink ei op de knie zat. Het was niet gelukt om dat ei bij het ontbijt te verorberen. Ondanks alle smeersels en pijnstillers (zelfs 47.11 hielp niet), moest ze tot haar spijt afhaken. Volgende keer beter Jacq; dan heb je het leeuwinnenshirt al !
Daantje, Jurgen, Brigitte en alle kids snelden na de pandaloop de overdekte dierentuin in, terwijl Ans en Daphne zich klaar maakten voor hun leeuwinnenloop van 5 km.
Om 11.45 startten ze in de regen, maar gaandeweg werd het droog. Het parcours liep door het landgoed over onverharde wegen. Op sommige plaatsen was het behoorlijk modderig en glad, zodat je goed moest opletten waar je je voeten neer zette.
Daphne finishte als 57ste in een tijd van 31.37. Helemaal niet slecht voor haar eerste echte wedstrijd (na de Denneboom Run natuurlijk). Ans volgde al snel daarna als 67ste in een tijd van 32.11. Deze beide Deurlopers zijn zeer tevreden over hun tijd, zeker gezien de erbarmelijke omstandigheden en het flinke stuk vals plat.
 
Om half twee was het tijd voor de echte bikkels, Daantje en Jurgen, voor hun Buffelloop van de 10 km. Ondertussen was het parcours verslechterd door de regen en de vele lopers die hen al waren voor gegaan. Beide Deurlopers vonden het een zware tocht en ze overwonnen beiden een dipje. Daan dacht even na 5 km dat de finish wel heel snel bereikt was, maar helaas ze moest nog een rondje! Ondanks de zware omstandigheden, liepen ze allebei een goede tijd. Jurgen finishte bij de mannen boven de 35 als 20ste in een tijd van 50.04 en Daantje bij de vrouwen boven de 35 als 22ste in een tijd van 56.52.
Ondertussen waren de andere lopers en Brigitte met de kids in Burgers, waar de Bush, de Ocean en de Desert zijn bekeken.
Rond half vier waren alle deurlopers weer samen in de Bush. Na een welverdiend biertje, op naar het pannekoekenhuis in Schaarsbergen. Mooi op tijd voor de drukte los barstte, kregen de kids een Safari-pannenkoek met verrassing en ook de senior Deurlopers lieten zich niet onbetuigd.
Een prima afsluiting van een sportieve en gezellige dag. Met nog een speciaal woord van dank aan Brigitte die zich vandaag heeft ontpopt als een fantastisch pakezel en zorgde voor lekkers en heerlijke broodjes. En je weet, je begint als pakezel en eindigt als ...... deurloper !

Maak een Gratis Website met JouwWeb