Home » wedstrijdverslagen 2012 » Posbankloop 2012

Posbankloop 2012

Zondag 30 september 2012: Deurlopers bedwingen de Posbank in Velp

Het laatste weekend van september staat in de regio Arnhem-Velp al jaren in het teken van de ATAG Posbankloop. Voor de 18e keer verschenen duizenden lopers aan de start van de verschillende lopen. Dit jaar stond er naast de wandeltocht voor het eerst ook een Nordic walkingtocht op het programma.
Maar hardlopen is de basis. Naast de hoofdafstand van 15 kilometer die voor een groot deel voert door nationaal Park Veluwezoom van Natuurmonumenten, is er ook de ROC A-12 loop van 6,2 kilometer.
 
Na de succesvolle trainingstage in Limburg en de veldlopen op Rozendaal, waren wij dan eindelijk ook zo ver: onze vuurdoop op de Posbank voor de 6,2 kilometer. Uiteindelijk leken alleen de twee oudste leden van de AV te gaan starten, maar tot ieders verrassing bleek net voor sluitingstijd van de inschrijving, dat zich nog een bedriegertje had aangemeld. Jurgen liep geen rondje, maar gaf en kreeg rondjes op de Baakse kermis.
Ook leuk, maar wel jammer van die Japanner 
 
 
Om 12.00 uur richting Sporthal de Dumpel in Velp, startnummers halen en na de verplichte toiletpauze, onze jacks in de auto achtergelaten en in wedstrijdtenue op weg naar de start op de Kennedylaan.
Het is er al een drukte van belang en veel 15 km lopers staan ook al langs de kant om ons aan te moedigen. We spreken af, om kalmpjes aan te starten want we weten wat ons ongeveer halverwege te wachten staat: De top van de Emmapiramide ofwel "De muur van Aalbers". Tot zo'n 3,5 km is het parcours licht stijgend met de Piramide als hoogtepunt (80 mtr), daarna gaat het in een lange afdaling zo'n twee kilometer naar beneden tot aan de finish op de Rozendaalselaan.
 
Er staan veel toeschouwers langs de weg die ons aanmoedigen en ook de omgeving is schitterend. Niet voor niets is de loop uitgeroepen tot de op een na mooiste run van Nederland. Niet zo massaal als de Zevenheuvelenloop of de Dam-tot-Damloop, maar gezellig druk en zonder dat we file moeten lopen. Ook het weer werkt mee: 17 graden en een zonnetje, beter kan niet.
Grappig is ook dat net voor de beklimming van de Muur een tijdswaarneming is en ook op de top wordt de doorkomsttijd gemeten.
Bijna profs voelen we ons.
 
Jacq heeft goede benen en na de eerste 2 kilometer met de Tantes, loopt ze langlaam verder uit. Daphne en ik lopen gedoseerd naar de Muur, die we gezamenlijk beklimmen met kleine passen maar wel gestaag en zonder al te veel problemen komen we boven. Dan volgt de beloning: de lange afdaling naar de finish waarbij we nog flink wat lopers kunnen inhalen.
We gaan als een speer, Daphne loopt iets voor, maar het lukt me om er nog een heuse eindsprint uit te persen en ik kom nog dicht bij. Zo'n 1,5 minuut voor ons is Jacq al gefinished in een prima tijd. Daphne en ik zijn ook zeer tevreden.
 
 
 
 
 
Lekker gelopen, prima omstandigheden, prachtige omgeving, goed georganiseerd en zo'n beklimming is ook weer een nieuwe uitdaging. Al met al: voor herhaling vatbaar en hopelijk kunnen we dan met nog meer Deurlopers aan de start verschijnen.
 
Uitslagen:
 
Jacq: 36.23
Daphne: 37.37
Ans: 37.46
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zondag 23 september 2012

Drie Deurlopers verzamelden zich in alle vroegte op de parkeerplaats bij kasteel Rozendaal.
Klaar voor een trainingsrondje door bos en over veld.
Het was een prachtige ochtend en het gezelschap plezierig.
De 5,5 km in een heerlijk ontspannen tempo was zeker geen straf en een goede start van de zondag.
Na afloop een lekkere cappuccino bij de orangerie en de zondag kon beginnen.
Klaar voor de posbankloop op zondag 30 september.