Home » Wedstrijdverslagen 2013 » Lenteloop Eerbeek

Lenteloop Eerbeek

 

24 maart 2013 Lenteloop in Eerbeek

Zaterdagavond na de voorstelling Florisant van Marc-Marie Huibrechts (aanrader!) in de Arnhemse Schouwburg, drinken we nog een paar Choufjes in de stad. Whats-app van Jurgen: gaan jullie mee naar Eerbeek morgen ? De verwachtingen voor de volgende dag zijn ijzige oostenwind en een gevoelstemperatuur van -10! De biertjes hebben ons blijkbaar zo opgewarmd, dat we daar niet aan denken als we besluiten mee te doen. Bikkels zijn we, echte bikkels !
 
 klaar voor de "Lente"loop    
Jurgen gaat voor bijna 13 kilometer en Daphne en ik kiezen voor de 6 kilometer. Verzamelen bij Heideroosje in Eerbeek en we zijn net op tijd om hem uit te zwaaien. Een kwartiertje later mogen wij ook. Daphne loopt lekker; pas op het einde speelt de achilleshiel weer een beetje op. Mijn eerste kilometers voelen zwaar, het is mijn eerste wedstrijd dit jaar en je loopt toch anders en in een hoger tempo dan tijdens een trainingsrondje. De eerste helft kan ik nog bijblijven, maar ergens halverwege moet ik Daphne laten gaan. Ik kies weer andere lopers uit om op te focussen en het lukt soms ook nog om ze in te halen.
Gelukkig hebben we weinig last van de snijdende wind omdat de route veelal door het bos gaat, maar wel over verharde paden. Als je eenmaal op weg bent, krijg je het gaandeweg toch warm, kan de muts af en kunnen de handschoenen uit.
Daphne finisht als 44ste en ik als 54ste van de 93 vrouwen die gestart zijn op deze 6 kilometer.
We zijn dan nog ruim op tijd hersteld om Jurgen binnen te halen, die keurig 55ste wordt (van de 125 gestarte mannen op de 13 km). Goed gedaan en we besluiten met een lekkere cappuccino bij het Heideroosje. Conclusie: Lekker gelopen, goed georganiseerd, mooie route; alleen had het dit jaar net zo goed de Winterloop in Eerbeek kunnen heten!
 
Tijden:
Jurgen 13 km 1.03.45
Daphne 6 km 35.31
Ans 6 km 36.28