Home » wedstrijdverslagen 2012 » Leuvenheimse beekloop

Leuvenheimse beekloop

Deurlopers weten van geen ophouden …..

Omdat ik de finish van de Kutbergloop al na krap een half uurtje bereikte – foutje in de bewegwijzering – ging ik zaterdag niet met een tevreden gevoel naar huis. Het gaat nergens over, maar toch ……. Uiteindelijk wil je na elke loop wel kunnen zeggen (en voelen) YES ! Of er nu een snelle of minder snelle tijd uitkomt, je hebt ‘m uitgelopen. Dat gevoel had ik dus niet.

Tijdens de erwtensoep bespraken we met de Deurlopers de plannen voor de zondag: disco schaatsen, het bengelbal of luieren. Ik was snel om, toen Daantje voorstelde om ook zondag mee te doen aan de Leuvenheimse Beekloop. Geheel tegen de adviezen in van mijn loopcoaches Renate en Evy, (altijd een rustdag inlassen), had ik nog voldoende energie en was ik gemotiveerd om de loopschoenen nog eens aan te trekken.

Dus weer vroeg uit de veren op zondagmorgen en met Daphne als pakezel, Indy en Nina als supporters en ook nog drie honden mee, op weg naar Leuvenheim. Inschrijven in het Dorpshuis en op naar de start om 10.55 uur.

De organisatie is in handen van de Loopgroep Leuvenheim en zij organiseerden dit keer de 7e editie. Afstanden: 2,5 - 7,5 - 15 km. De route loopt door bosrijke omgeving over zowel verharde als onverharde wegen in en om Leuvenheim. Ditmaal perfect aangegeven, zodat er geen twijfels waren bij welke afslag dan ook. Na een lastig begin op een smal pad, verspreidt het deelnemersveld zich al snel en is er voldoende ruimte om je voeten goed neer te zetten. Het lukt me om een paar lopers in te halen en ik kan een tijdje aanklampen bij een drietal lopers voor mij. Het parcours gaat deels in een vierkant, waardoor ik af en toe het fel oranje jackje van Daan in het oog krijg. Kan niet missen! Bij de eerste haakse bocht staat Daphne, die net op tijd is voor mij, maar Daantje al gemist heeft. Het gaat goed, de muziek klinkt zo hard door mijn mp-3 dat ik geen omgevingsgeluid kan horen. Vergeten het volume iets zachter te zetten ….. Zorgt wel voor een goed tempo en ik baal zelfs even dat ik op het smalle bospaadje langs de beek, achter iemand zit die ik wel wil inhalen, maar hiervoor is geen ruimte. Dat lukt wel als we weer afslaan een breder pad in. Goed bezig Ans ! Als op het laatste stuk voor de finish Daantje me tegemoet rent en nog even als haas fungeert, kan ik zelfs nog iets versnellen tot aan het einde.

De tijdwaarneming geeft een tijd aan boven de 50 min. maar die blijkt gelukkig niet te kloppen. Van de 53 vrouwen die meeliepen op de 7,5 km, loopt Daantje de 17e tijd in 40.38 en noteer ik 46.03 als 33ste. En dan is er weer erwtensoep en vooral voor mij dat super tevreden gevoel van YES !!

Yes!!!!!!!!!!! Is ze nou loper of pakezel?

Tot de volgende loop,

Ans