Home » wedstrijdverslagen 2012 » Acht kastelenloop

Acht kastelenloop

ATAG Achtkastelenloop
 
Van onze verslaggeefster Jacqueline
 
 
Zondag 4 maart , 11 graden... Een perfecte temperatuur om hard te lopen.
 
In de auto zoekend naar een parkeerplek, zag ik veel lopers oversteken. Velen onherkenbaar, behalve de 3 oranje deurlopers. De ontmoeting met m'n collega's vond plaats in de sporthal 't Jebbink. Daantje en Suzie hadden zich nog niet ingeschreven. Daphne, Ans en ik hadden ons via internet ingeschreven, maar ons startnummer nam veel meer tijd in beslag!
 
Natuurlijk werd ook een bezoek aan de plaatselijke Dixie afgelegd. Deze keer werd er scherp op toegezien dat er niet werd voorgekropen in de rij. We wachten allemaal op die ene toilet. In de rij stonden geen heren. Zij verkozen het bos boven het toilet.
 
En wat doe je na ontvangst van je startnummer... Juist met sluitspelden vastmaken op de elastische band. Ai...ai... Suzie had de band in de auto laten liggen en Jurgen was vergeten deze te halen voor zijn collega's.
 
Bij de start dachten we even Jurgen te zien. Oranje jas, zwarte muts op, maar volgens Daantje had Jurgen niet zo'n speknek!
 
Een paar minuten voor aanvang, wat schetste m'n verbazing... Drie deurlopers trokken het nieuwe oranje sponsorjacket uit. Te warm was het excuus.
 
Om 12.15 uur volgde het startschot. Ongeveer 1000 sporters begonnen aan de Achtkastelenroute. In een rap tempo gingen Suzie, Daantje en Daphne ervandoor. Ook Ans had de pas er stevig in. Aan de linkerkant zagen we het eerste kasteel. Veel tijd om te bewonderen had ik niet, want Ans bijhouden was een hele klus vandaag.
 
Na 2,5 km bleek dat de 40 graden koorts van een dag eerder het uiterste van mijn uithoudingsvermogen had geeist en moest ik Ans laten gaan. Nadat ik een beetje hersteld was, probeerde ik de pas weer te vinden. Ik werd aangesproken door een vrouw met de vraag of het goed ging, want ik piepte zo. Voor mij was zij de "engel van Terschelling", want haar voorstel om gezamenlijk in een zeer rustig tempo verder te lopen, werd m'n redding.
 
Rob stond bij de finish en zag na ruim 32 minuten Bram Rouwen binnenkomen en na 38.24 de eerste dame, Kimberly Kok. Helaas vanwege het ontbreken van de oranje sponsorjackets, zag Rob diverse deurlopers niet finishen. Suzie, Daantje, Daphne en Ans liepen wel allemaal een PR.
 
Suzie 51.03
Daantje 54.28
Daphne 56.03
Ans 58.17
 
 
Hijgend, piepend, kwam ik met m'n "engel" over de finish in 1.04.04. Het mooiste was dat alle deurlopers, Rob en de buurtjes me stonden op te wachten. Het was een dag om niet vergeten, maar de leer voor de volgende keer is: na koorts, even niet sporten! Of bekijk de website: http://bit.ly/9rDePK
 
De ontvangen troffee van Jacq